Kuala Lumpur Day 1

1.jpg

Már tűkön ültem, hogy végre április 13-a legyen, és végre magunk mögött hagyhassuk a stressztől túlcsordult hétköznapokat és induljunk a reptérre. Ezúttal a Turkish Airlines-t választottuk, isztambuli átszálással repültünk KL-be, csütörtök este 20.15-kor indultunk, másnap érkeztünk meg, ottani idő szerint délután 17.00 körül. Megérkezve egész gyorsan mentek a dolgok, igaz a reptér hatalmas, és vicces volt, hogy az immigration és a baggage claim a másik terminálon volt, ahová át kellett vonatoznunk, elintézve a formaságokat elindultunk a citybe. A reptérről a legkényelmesebb a KLIA Express, ami egy szuper gyorsvasút, 160 km/h, nettó fél óra a belváros, nem mellesleg a leggyorsabb és legolcsóbb módja a városba jutásnak, célszerű már retúr jegyet venni, ha még érintjük a repteret. (ami sanszos mellesleg) Beérve a városba az első dolog, amit útbaeejtettünk egy Starbucks volt, fel kellett tankolni a koffeintartalékokat, de sem növényi tejük, sem édesítőjük nem volt:) majd egy kis metrózás és már a hotelnél is voltunk.

2.jpg

A választásunk a Renaissance KL Hotelre esett, ami a Petronas tornyoktól 500m sétára található, 5*, belvárosi fekvés, gyönyörű, panorámás szoba, remek reggeli, csak ajánlani tudom. Egy gyors check in és zuhanyzást követően nem bírtuk ki, hogy ne menjünk el megnézni a tornyokat esti pompájukban, pláne hogy ilyen volt az esti panoráma a szobából:

3.jpg

10 perc séta és ott álltunk a monstrum alatt, elképesztő volt és magával ragadott.

4.jpg

Egy fél órás bóklászás után jelzett a gyomrunk, hogy ideje enni valamit, így Gábor benyomása nyert, láttunk az utcáról egy vásárcsarnokszerű, félig nyitott helyet, aho elképesztően nagy nyüzsi volt, gondoltuk miért is ne néznénk meg mi ez - Nasi Kandar Pelita névre hallgatott, még jó, hogy gyalog voltunk, mert parkolni tutira lehetetlen lett volna.

10.jpg

A helyi konyhától kezdve fellelhető itt minden, mi szem szájnak ingere: indiai, ázsiai, vegán, halal stbi.

6.jpg

7.jpg

Mi persze nem vettük az adást, hogy halal komplexumban vagyunk, így lazán megkérdeztem az egyik felszolgáló csajt, hogy milyen sörük van? Őszintén sokkot kapott, majd felvilágosított. Végül indiait ettünk, tandoori csirkét, naan-t, és mindenféle mártogatóst, meg nasi briyani ayamot, ami egy sült hús volt pirított rizzsel és meglepő módon egy főtt tojással.

5.jpg

8.jpg

9.jpg

Jó választás volt, majd teli hassal visszaséltáltunk a hotelbe, alvási gondok nem voltak:)

Címkék: Kuala Lumpur