Krabi

Miután Lantán eltöltöttünk pár csodálatos napot, elérkezett az indulás ideje, és célba vettük Krabit. Ezúttal a vizi közlekedés mellett döntöttünk, így a Lanta Krabi hajót választottuk. Rekkenő hőségben indultunk el, még szerencse, hogy a hajón volt klíma, bár egyesek a fedélzeten fetrengtek hiányos öltözékben, én benn gubbasztottam én annak örültem, hogy kezd kidugulni a fülem.

A kilátás tényleg csodálatos volt, mint a képeken, ha ráguglizol Thaiföldre, frankón:

t1_2.jpg

t2_1.jpg

t3_1.jpg

z6.jpg

Amúgy érdekesen oldották meg a dolgot, mert volt aki Krabi egyik, volt aki másik partjára ment, így a nagy hajó megállt a nyílt vizen, és speed boattal vitték ki az embereket, így minket is a partra, furcsa, de jó megoldás volt.

A szállodánk Krabiban egészen elképesztő hely volt, szikla, lagúna, zöld növények, mint a mesében. Na meg saját privát bungalló jakuzzival és kültéri zuhannyal, imádtuk ezt is.

t4_1.jpg

t5_1.jpg

t7_1.jpg

t8_1.jpg

t15_1.jpg

Mivel csak két esténk volt már Thaiföldön, mindketten kezdtünk kicsit melankólikus hangulatba kerülni. Első esténket a parton töltöttük. Gyönyörű volt az este itt is...

t10_1.jpg

t11_1.jpg

t12_1.jpg

t16.jpg

Másnap vásárolgatni mentünk, hogy tuti bevásároljunk mindenkinek valami apróságot, na meg beszerezzek helyi fűszereket, biztos ami tuti. Utolsó esténken egy indiai éttermet vadásztunk le, amit a Tripadvisoron agyonajnároztak, nem érdemtelenül, az utóbbi évek legfinomabb indiai vacsiját költöttük el.

t17.jpg

t18.jpg

A hazautazás reggelén:

t14_1.jpg

Sajnos hamar eljött a reggel, amikoris indulhattunk haza, nem volt rövid kör. Krabi repterére egy helyi taxis vitt ki minket, elég érdekes volt, valamit szívott útközben, 4 piros lámpán ment át, sportkormány volt a kocsiban és lötyögött, de minket már nem hatott meg, ez a thai style és mi szeretjük:) AZ Air Asia ismét egy órás késést produkált, de sikeresen megérkeztünk Bangkokba, ahol még volt 12 óránk a Dohai gépig, így elmentünk plázázni, majd este 9 körül érkeztünk meg a Nemzetközi reptérre, ahol betámadtuk a Starbucksot, és már nagyon szenvedtünk, ugyanis a gép 01:40kor indult, és késett egy órát. 

Itt épp a reptéren senyvedünk, én már előkészítettem az alvós párnámat.

t13_1.jpg

t19.jpg

Anyway, másnap amúgy sikeresen hazaértünk, élményekkel és inputokkal feltöltődve. Egy dolog biztos, ez nem az utolsó Thaiföldi utunk volt, és mindenkinek ajánlom, aki érzi hozzá a kedvet, mert életreszoló élmény volt,a thaiok tényleg irtó cukik, mosolyognak, segítőkészek, minket semmilyen atrocitás nem ért. 10/10.

Címkék: krabi