Bangkok Day 3

Azt hittük, már túlvagyunk a kezdeti jetlagen, de ezen a napon sikerült délig aludnunk, úgy, hogy még az ébresztő hangjára sem sikerült felébredni, mondjuk előző nap azért tettünk pár kilómétert a lábainkba, szóval nem para, amúgyis szabadságon lennénk, vagy nem? Szóval miután a reggelit sikeresen átaludtuk, gondoltuk, bedobunk valamit a hotel éttermében. Szóval bevágtunk egy zöld curryt reggelire, lehet hogy merész ötlet volt, mert az emésztést rendesen beturbózza, de végülis tök jól esett :) 

b1_3.jpg

Majd elindultunk a Lumphini Park felé.Ez a város "Central Parkja", kis oázis a pezsgő nagyváros kellős közepén, a Silom negyedben. Rekkenő hőség ide vagy oda, igazán kellemes felüdülés, egy kis friss levegő, ami kevésbé szmogos, mint más részeken, varánuszok, helyi sakkozó és dumcsizó nyugdíjasok, piknikező családok, kocogó sportemberek. Gyönyörű zöld növények és fantasztikus kilátás a felhőkarcolókra.

b2_3.jpg

b3_2.jpg

Le is heveredtünk egy padra a hideg vízzel, amit a park szélén állomásozó árusok hadseregétől vásároltunk, még jó, hogy ott vannak, különben tuti a hőguta.

Innen levadásztuk a skytraint és megindultunkaz MBK Shopping Centerbe. Miközben a skytrainhez meneteltünk, azért durván kijött az itteni infrastruktúra - a nemtom hánysávos, kurva sok felüljáróval tarkított közlekedési hálózat, ami magyar szememnek szintén szokatlan volt, mert a Bah csomópont ehhez képest bekötőút.

b4_2.jpg

Visszakanyarodva az MBK-hoz, igen ez egy pláza, és azt gondolom ez hozzátartozik ahhoz, hogy reális képet kapjunk egy ázsiai metropoliszról, és amúgy is szeretek shoppingolni. Ez egy 8 emeletes pláza, több, mint 2000 bolttal, na itt aztán mindent lehet kapni. Ami nekem nagyon szokatlan volt, és nagyon tetszett, hogy itt aztán lehet alkudni ezerrel - egy plázában, és még a jeges kávé is isteni! Megnézném, mit szólnának a Westendben :D

b5_3.jpg

b6_2.jpg

A kimerítő shopping után visszamentünk a hotelbe, hogy átöltözzünk és ellátogassunk a Lebua Sky Barba, mert onnan egészen elképesztő kilátás nyílik a városra, amit kár lett volna kihagyni, szóval fogtunk egy taxit, ahol meg kellett állapítsuk, ez valami elképesztően olcsó! Ez a Lebuáról nem mondható el, mert kábé 4000 forint egy koktél, de a kilátásért megérte. 64 emelet magasból BKK, és hűvös szellő, megannyi apró fény, ezernyi lehetőség a fejedben. Imádtam.

b7_2.jpg